Marinirane gljive
Sastojci
Instrukcije
U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti vodu , ocat, šećer, bijeli luk, mladi luk, sjemenke i kockice crvene paprike.
Poklopiti posudu, staviti na vatru i kuhati 4-5 minuta.
Dodati oprane gljive i uz povremeno miješanje smjesu kuhati dok gljive ne omekšaju, ali ne previše.
Umiješati sol, origano i biber, pa ostaviti smjesu da u poklopljenoj posudi odstoji oko 30 minuta.
Prebaciti gljive u tegle i ostaviti u frižider.
Ovako pripremljene gljive mogu stajati jednu sedmicu u frižideru i ukusne su kada se podgriju, samo ih treba pažljivo nadzirati dok se kuhaju, kako ne bi previše omekšale.
Možete ih iskoristiti kao prilog nekom glavnom jelu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.