Marinirani pileći fileti
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Kiselo vrhnje:
3/2 solja
Sok od limuna:
1/4 šolje
Worcestershire umak:
1/2 kašičice
Slatka paprika:
1/2 kašičice
Bijeli luk:
1 češanj
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Pileći fileti:
5 komada
Prezla:
2 šolje
Kuhana riža:
Po želji
Sjemenke celera:
1/2 kašičice
Instrukcije
U većoj zdjeli pomiješajte vrhnje, Worcestershire umak, sok od limuna, celer, papriku, bijeli luk, sol i biber.
Dodajte filete u napravljenu smjesu i ostavite da marinara u frižideru nekoliko sati ili preko noći.
Izvadite iz marinade i svaki file umiješajte u prezlu.
Stavite u plitku posudu za pečenje.
Pecite, nepokriveno, 45 minuta na temperaturi od 170 °C.
Poslužite uz kuhanu rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.