Marinirani tuna odresci
Sastojci
Instrukcije
Pripremite sve sastojke.
Pomiješajte sok od naranče, soja sos, maslinovo ulje, sitno sjeckani peršun, limunov sok, bijeli luk, sitno sjeckani origano i biber zajedno u velikoj posudi dok se dobro ne sjedini. Stavite odreske tune u marinadu i okrenite ih da se prekriju. Prekrijte posudu plastičnom folijom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje 30 minuta.
Zagrijte vanjski roštilj na visoku temperaturu i lagano nauljite rešetku. Izvadite odreske tune iz marinade i protresite višak, marinadu sačuvajte za premazivanje.
Pecite odreske tune na prethodno zagrijanom roštilju 5 do 6 minuta, okrenite odreske i premazujte sačuvanom marinadom. Pecite dodatnih 5 minuta, ili dok ne postignu željenu zrelost.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.