Marinirani tuna odresci

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 10 minuta
Marinirani tuna odresci

Sastojci

Sok od narandže:
1 šolja
Soja sos:
1 šolja
Maslinovo ulje:
2 kašike
Peršun:
2 kašike
Limunov sok:
1 kašika
Bijeli luk:
1 češanj
Origano:
1 kašičica
Biber:
1 kašičica
Tunjevina:
110 grama

Instrukcije

  1. Pripremite sve sastojke.

  2. Pomiješajte sok od naranče, soja sos, maslinovo ulje, sitno sjeckani peršun, limunov sok, bijeli luk, sitno sjeckani origano i biber zajedno u velikoj posudi dok se dobro ne sjedini. Stavite odreske tune u marinadu i okrenite ih da se prekriju. Prekrijte posudu plastičnom folijom i ostavite da se marinira u frižideru najmanje 30 minuta.

  3. Zagrijte vanjski roštilj na visoku temperaturu i lagano nauljite rešetku. Izvadite odreske tune iz marinade i protresite višak, marinadu sačuvajte za premazivanje.

  4. Pecite odreske tune na prethodno zagrijanom roštilju 5 do 6 minuta, okrenite odreske i premazujte sačuvanom marinadom. Pecite dodatnih 5 minuta, ili dok ne postignu željenu zrelost.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.