Marokanska salata s mrvkom i narandžom
Služi: 1 osobuPriprema: 10 minuta
Sastojci
Mrkve:
450 grama
Maslinovo ulje:
3 kašike
Narandže:
4 komada
Sok od limuna:
Po želji
Crveni luk:
1 glavica
Nasjeckani orasi:
1/4 šolje
Ribizle:
1/2 šolje
Mljeveni biber:
Po želji
Instrukcije
Pokiselite mrkvu u vodi 10 minuta da omekša a zatim ocijedite.
Pomiješajte mrkvu, maslinovo ulje, narandže, sok od limuna, luk, orahe, ribizle i mljeveni biber.
Ostavite mješavinu u frižider da odstoji 30 minuta a zatim poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.