Mediteranska pečena piletina
Sastojci
Instrukcije
Prethodno zagrijte pećnicu na 200° C. Zagrijte ulje na srednjoj temperaturi u vatrostalnoj posudi kapaciteta 3 l.
Dodajte filete pa kuhajte oko 5 minuta uz povremeno okretanje.
Prebacite u tanjir pa prekrijte folijom da bi zadržali toplotu. Ponovite isto s filetima.
Dodajte krompir u posudu i kuhajte oko 5 minuta. Skinite s toplote.
U zdjelu s krompirom dodajte piletinu, paradajz, masline i bijeli luk. Pospite sa ružmarinom i prelijte vinom. Začinite sa soli i biberom.
Pecite u pećnici 45 minuta ili dok piletina ne bude pečena a krompir ne omekša. Poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.