Mediteransko riblje varivo
Služi: 1 osobuKuhanje: 45 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Bijeli luk:
4 češnja
Crveni luk:
2 glavice
Maslinovo ulje:
1 kašika
Konzervirani paradajz:
1 konzerva
Voda:
1 litar
Cimet:
1 kašičica
Paprika:
1 kašičica
Fileti bakalara:
750 grama
Tjestenina:
90 grama
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Worcestershire sos:
2 kašike
Instrukcije
U šerpi, na zagrijanom maslinovom ulju pržiti bijeli i crveni luk 5 minuta uz konstantno miješanje.
Dodati paradajz sa tečnošću, vodu i peršun, pa ostaviti da smjesa kuha 20 minuta.
Umiješati worcestershire sos, cimet, papriku i ribu.
Kuhati 10-ak minuta na umjerenoj temperaturi, zatim dodati tjesteninu, sol i biber, pa kuhati dodatnih 10-ak minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.