Mesna rolada sa mrkvom i gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 50 minutaPriprema: 20 minuta
Mesna rolada sa mrkvom i gljivama

Sastojci

Mljeveno meso:
1 kilogram
Jaja:
2 komada
Gljive:
300 grama
Mrkve:
1 komad
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Mljevena paprika:
1 kašičica
Prezla:
5 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Peršun:
Po želji

Instrukcije

  1. U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti faširano meso, 2 jaja, papriku, sitno isjeckan 1 češanj bijelog luka, peršun i prezlu.

  2. Smjesu ostaviti da odstoji 30-ak minuta u frižideru.

  3. Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni i preostali bijeli luk, zatim dodati isjeckanu mrkvu, gljive, peršun, sol i biber.

  4. Uliti 200 ml vode i kuhati na umjerenoj temperaturi 15-ak minuta, dok tečnost ne ispari.

  5. Smjesu od faširanog mesa staviti na aluminijsku foliju i utapkati rukama.

  6. Rasporediti fil od gljiva i mrkve, formirati roladu i staviti u pleh za pečenje.

  7. Roladu peći 50 minuta na 200 °C.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.