Mesna rolada sa mrkvom i gljivama
Sastojci
Instrukcije
U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti faširano meso, 2 jaja, papriku, sitno isjeckan 1 češanj bijelog luka, peršun i prezlu.
Smjesu ostaviti da odstoji 30-ak minuta u frižideru.
Na zagrijanom ulju propržiti sitno isjeckan crveni i preostali bijeli luk, zatim dodati isjeckanu mrkvu, gljive, peršun, sol i biber.
Uliti 200 ml vode i kuhati na umjerenoj temperaturi 15-ak minuta, dok tečnost ne ispari.
Smjesu od faširanog mesa staviti na aluminijsku foliju i utapkati rukama.
Rasporediti fil od gljiva i mrkve, formirati roladu i staviti u pleh za pečenje.
Roladu peći 50 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.