Mesna supa
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Celer:
1 komad
Crvena paprika:
1 komad
Zelena paprika:
1 komad
Mljevena govedina:
1 kilogram
Paradajz:
400 grama
Instrukcije
Zagrijte ulje u tavi na srednjoj temperaturi. Dodajte luk, celer, crvenu i zelenu papriku.
Kuhajte 3 minute ili dok ne omekša.
Dodajte meso i dobro izmiješajte uz pomoć kašike za kuhanje. Kuhajte 8-10 minuta ili dok meso ne dobije smeđu boju.
Dodajte paradajz i začinite s soli i biberom. Dovedite do vrenja.
Smanjite vatru i kuhajte 10-15 minuta.
Skinite i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.