Mješavina pileće jetrice i gljiva
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 20 minuta
Sastojci
Gljive:
500 grama
Pileća jetra:
500 grama
Crveni luk:
1 glavica
Vrhnje:
5/2 decilitar
Ulje:
2 kašike
Mješavina začina:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Pileću jetricu oprati i isjeći na veće komade.
Gljive očistiti, isjeckati, pa pomiješati sa jetricom i sitno isječenim crvenim lukom.
U smjesu dodati sol, biber, mješavinu začina i sve izmiješati.
Pripremljenu mješavinu staviti u posudu premazanu uljem, preliti vrhnjem, poklopiti posudu i mješavinu peći 30 minuta na 200 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.