Mladi krompir s limunom, peršunom i bijelim lukom
Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Mladi krompir:
750 grama
Peršun:
1/2 šolje
Bijeli luk:
2 češnja
Maslinovo ulje:
Po želji
Kora od limuna:
Po želji
Instrukcije
Kuhajte krompire u kipućoj posoljenoj vodi dok ne omekšaju, oko 10 minuta, a zatim ocijedite.
Stavite ocijeđeni krompir u posudu za salatu a zatim dodajte peršun, bijeli luk, limunovu koru i maslinovo ulje.
Dobro izmiješajte i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.