Mljeveno meso s krompirom
Sastojci
Instrukcije
Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C.
U međuvremenu kuhajte krompir u kipućoj vodi 10-12 minuta ili dok ne bude polu-kuhan a zatim ocijedite i narežite na tanke kriške.
Zagrijte ulje u tavi i dodajte meso. Pecite dok meso ne dobije smeđu boju.
Umiješajte umak od paradajza i kuhajte 5 minuta.
U posudu za pečenje dodajte smjesu s mesom a zatim kriške krompira.
Začinite i pospite sa umakom od sira.
Stavite posudu u pećnicu i pecite 35 minuta ili dok krompir ne omekša.
Izvadite iz i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.