Mljeveno meso s krompirom

Služi: 1 osobuKuhanje: 55 minutaPriprema: 10 minuta
Mljeveno meso s krompirom

Sastojci

Krompir:
700 grama
Mljevena govedina:
400 grama
Cimet:
1 kašičica
Umak od paradajza:
660 mililitara
Umak sa sirom:
350 mililitara
Maslinovo ulje:
1 kašika

Instrukcije

  1. Predhodno zagrijte pećnicu na 200 °C.

  2. U međuvremenu kuhajte krompir u kipućoj vodi 10-12 minuta ili dok ne bude polu-kuhan a zatim ocijedite i narežite na tanke kriške.

  3. Zagrijte ulje u tavi i dodajte meso. Pecite dok meso ne dobije smeđu boju.

  4. Umiješajte umak od paradajza i kuhajte 5 minuta.

  5. U posudu za pečenje dodajte smjesu s mesom a zatim kriške krompira.

  6. Začinite i pospite sa umakom od sira.

  7. Stavite posudu u pećnicu i pecite 35 minuta ili dok krompir ne omekša.

  8. Izvadite iz i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.