Musaka
Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Patlidžan:
1 kilogram
Mljevena govedina:
220 grama
Maslo:
120 grama
Paradajz:
3/2 komad
Crveni luk:
3 glavice
Kiselo mlijeko:
350 mililitara
Supa:
Po želji
Sol:
Po želji
Aleva paprika:
Po želji
Instrukcije
Posolite patlidžane i ostavite da odstoje a zatim ih ocijedite.
U tavu dodajte luk i meso. Posolite i propržite.
Pomastite drugu tavu pa dodajte patlidžan i paradajz. Upržite i pred kraj dodajte papriku.
Uzmite posebnu tepsiju pa redajte sloj mesa pa sloj patlidžana.
Pospite sa supom i još malo upržite.
Servirajte u tanjire, a u svaku porciju dodajte kiselo mlijeko.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.