Musaka od crvenih, pohovanih paprika
Sastojci
Instrukcije
Ovaj recept je djelo naseg člana hannum. Njen profil i druge recepte koje je upisala možete pogledati ovdje. Ako želite da upisujete svoje recepte na kuhar.ba i tako doprinesete ovom lijepom i korisnom projektu, registrujte se ovdje - besplatno je.
Paprike oprati, posušiti, valjati prvo u brašno, jaje, brašno i pržiti.
Polovinu pohovanih paprika redati u pouljenu tepsiju, preko staviti fil od mesa sa lukom i začinima koje treba upržiti, dodati nasjeckanu mrkvu i peršun.
Po filu redati drugi dio paprika.
Prekriti tepsiju folijom i staviti da se peče oko 20 do 25 minuta na srednjoj temperaturi.
Kad je gotovo, skinuti foliju i zaliti s umućenom pavlakom u koju je dodano 1 jaje.
Vratiti u rernu da se dopeče i zaljev porumeni.
Prijatno :)!
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.