Musaka s gljivama

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 15 minuta
Musaka s gljivama

Sastojci

Jaja:
6 komada
Gljive:
400 grama
Crveni luk:
1 glavica
Sir ementaler:
100 grama
Brašno:
40 grama
Mlijeko:
1/2 mililitra
Maslo:
100 grama
Ulje:
Po želji
Goveđa supa:
1 šolja
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Paradajz:
3 komada
Prezla:
Po želji

Instrukcije

  1. Zagrijte maslo u tavi.

  2. Dodajte prvo luk a zatim gljive pa sve propržite.

  3. Dodajte malo supe i kuhajte dok ne omekša.

  4. U međuvremenu napravite bešamel od 40 g brašna, 40 g masla i mlijeka. Dodajte bešamel u smjesu s gljivama.

  5. Od jaja napravite 3 omleta, iste veličine.

  6. Zdjelu za pečenje pospite prezlom i pomastite maslom a zatim redajte prvo omlet a onda smjesu. Ponovite isto ali tako da završite s trećim omletom.

  7. Pospite sirom, ukrasite kriškama paradajza pa pecite dok se sir ne otopi.

  8. Poslužite vruće.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.