Musaka s gljivama
Sastojci
Instrukcije
Zagrijte maslo u tavi.
Dodajte prvo luk a zatim gljive pa sve propržite.
Dodajte malo supe i kuhajte dok ne omekša.
U međuvremenu napravite bešamel od 40 g brašna, 40 g masla i mlijeka. Dodajte bešamel u smjesu s gljivama.
Od jaja napravite 3 omleta, iste veličine.
Zdjelu za pečenje pospite prezlom i pomastite maslom a zatim redajte prvo omlet a onda smjesu. Ponovite isto ali tako da završite s trećim omletom.
Pospite sirom, ukrasite kriškama paradajza pa pecite dok se sir ne otopi.
Poslužite vruće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.