Musaka s gljivama

Sastojci
Instrukcije
Krompir oprati, skuhati u ljusci, oguliti i isjeći na kolutove.
Na vrelom ulju propržiti crveni luk, dodati na listove isječene gljive i izdinstati ih.
Pri samom kraju dinstanja, dodati sitno isječen peršunov list, isjeckani bijeli luk, biber i sol, pa sve izmiješati.
U pleh premazan uljem staviti red krompira, posoliti i pobiberiti, zatim posuti gljive, preliti ih pavlakom i postupak ponavljati do isteka materijala.
Na površini treba da bude krompir, premazati ga pavlakom, dodati malo tople vode i musaku peći 20 minuta na 200 °C.
Kada se zapeče, musaku posuti ribanim sirom i servirati.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.