Narezani odrezak s pikantnom salatom

Služi: 1 osobuKuhanje: 10 minutaPriprema: 5 minuta
Narezani odrezak s pikantnom salatom

Sastojci

Goveđi odrezak:
4 komada
Bijeli luk:
1 češanj
Kečap:
2 kašičice
Senf:
2 kašičice
Worcestershire umak:
1 kašičica
Ocat:
2 kašike
Šparoga:
1 komad
Špinat:
1 svežanj
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
Po želji

Instrukcije

  1. Premažite odrezke maslinovim uljem i stavite ih u već zagrijanu tavu.

  2. Pecite 3 do 4 minute sa svake strane ili duže za one koji vole bolje pečeno.

  3. Premjestite odrezke na dasku za rezanje. Sačekajte 5 minuta pa ih izrežite.

  4. U međuvremenu u zdjeli pomiješajte bijeli luk, kečap, senf, Worcestershire umak i ocat.

  5. Dodajte 1/2 šoljice extra-djevičanskog maslinovog ulja i začinite sa soli i biberom po želji.

  6. Dodajte narezanu šporagu i špinat. Izmiješajte.

  7. Narežite odrezke i poslužite uz napravljenu salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.