Natur šnicla
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Teleći odrezak:
500 grama
Crni luk:
1 glavica
Gljive:
250 grama
Ulje:
3 kašike
Aleva paprika:
1 kašičica
Pavlaka:
2 decilitra
Peršun:
Po želji
Brašno:
80 grama
Instrukcije
Izrežite odezak i napravite šnicle debljine prsta.
Istucite napravljene šnicle čekičom, posolite i propržite u vrelom ulju dok ne dobiju rumenu boju.
Izvadite šnicle a zatim u tu masnoću dodajte luk. Umiješajte alevu papriku i gljive.
Kuhajte dok gljive ne omekšaju.
Pomiješajte brašno i pavlaku pa dodajte to u smjesu s gljivama i lukom.
Kada se zgusne, vratite šnicle pa sačekajte da prokuha.
Pospite peršunom i poslužite vruće.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.