Neobične lazanje sa piletinom i špinatom
Sastojci
Instrukcije
U okrugloj posudi dimenzija 26 cm, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.
U međuvremenu pomiješajte rezance, piletinu, bosiljka, papriku i pola mozzarelle u posebnoj posudi.
Ovu mješavinu dodajte u posudu s lukom, pa prelijte paradajz sosom i 2 šolje hladne vode.
Kada smjesa proključa smanjite temperaturu, pa ostavite da krčka oko 20 minuta.
Pospite lazanje špinatom, ricottom i preostalom mozzarellom.
Stavite u zagrijanu rernu i zadržite 5 minuta, dok sir ne dobije smeđkastu boju.
Izvadite iz rerne i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.