Neobične lazanje sa piletinom i špinatom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 45 minuta
Neobične lazanje sa piletinom i špinatom

Sastojci

Maslinovo ulje:
1 kašika
Crveni luk:
1 glavica
Bijeli luk:
3 češnja
Rezanci:
250 grama
Pileći fileti:
800 grama
Bosiljak:
125 grama
Ljuta paprika:
1/4 kašičice
Mozzarela:
350 grama
Paradajz sos:
500 grama
Špinat:
1 svežanj
Ricotta sir:
150 grama

Instrukcije

  1. U okrugloj posudi dimenzija 26 cm, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk.

  2. U međuvremenu pomiješajte rezance, piletinu, bosiljka, papriku i pola mozzarelle u posebnoj posudi.

  3. Ovu mješavinu dodajte u posudu s lukom, pa prelijte paradajz sosom i 2 šolje hladne vode.

  4. Kada smjesa proključa smanjite temperaturu, pa ostavite da krčka oko 20 minuta.

  5. Pospite lazanje špinatom, ricottom i preostalom mozzarellom.

  6. Stavite u zagrijanu rernu i zadržite 5 minuta, dok sir ne dobije smeđkastu boju.

  7. Izvadite iz rerne i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.