Neodoljiva torta od jagoda
Sastojci
Instrukcije
U većoj posudi umutiti 400 gr šećera, 200 gr margarina i želatinu.
Postepeno dodavati 4 jaja uz neprestano mućenje.
360 gr brašna pomiješati sa 2,5 kašikice praška za pecivo i 250 ml mlijeka.
Ovu mješavinu postepeno dodavati u smjesu sa jajima i margarinom uz neprestano miješanje.
U blenderu izmikasti 80 gr jagoda, pa ih sa 1 kašikicom vanilla ekstrakta dodati u prethodno umućenu smjesu.
Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela i peći u okruglim kalupima 25 minuta na 175 °C.
Pripremljeno slatko vrhnje, 2 kašike šećera i 1/2 kašikice vanilla ekstrakta umutiti mikserom.
50 gr margarina, 240 gr kremastog sira, 480 gr šećera u prahu i 2 kašikice vanilla ekstrakta mikserom umutiti u ujednačenu kremastu smjesu.
Nakon što se kore ispeku i ohlade, svaku premazati filom od slatkog vrhnja, a preko fila redati isjeckane jagode.
Smjesom od margarina i šećera u prahu okolo premazati tortu, a na sami vrh premazati preostali fil od slatkog vrhnja i poredati isjeckane jagode.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.