Neodoljiva torta od jagoda

Služi: 1 osobuKuhanje: 25 minutaPriprema: 45 minuta
Neodoljiva torta od jagoda

Sastojci

Brašno:
360 grama
Prašak za pecivo:
5/2 kasicica
Šećer:
470 grama
Jaja:
4 komada
Želatin od jagoda:
80 grama
Mlijeko:
250 mililitara
Ekstarkt vanilije:
7/2 kasicica
Slatko vrhnje:
350 mililitara
Jagode:
900 grama
Margarin:
250 grama
Kremasti sir:
240 grama
Šećer u prahu:
480 grama

Instrukcije

  1. U većoj posudi umutiti 400 gr šećera, 200 gr margarina i želatinu.

  2. Postepeno dodavati 4 jaja uz neprestano mućenje.

  3. 360 gr brašna pomiješati sa 2,5 kašikice praška za pecivo i 250 ml mlijeka.

  4. Ovu mješavinu postepeno dodavati u smjesu sa jajima i margarinom uz neprestano miješanje.

  5. U blenderu izmikasti 80 gr jagoda, pa ih sa 1 kašikicom vanilla ekstrakta dodati u prethodno umućenu smjesu.

  6. Smjesu podijeliti na tri jednaka dijela i peći u okruglim kalupima 25 minuta na 175 °C.

  7. Pripremljeno slatko vrhnje, 2 kašike šećera i 1/2 kašikice vanilla ekstrakta umutiti mikserom.

  8. 50 gr margarina, 240 gr kremastog sira, 480 gr šećera u prahu i 2 kašikice vanilla ekstrakta mikserom umutiti u ujednačenu kremastu smjesu.

  9. Nakon što se kore ispeku i ohlade, svaku premazati filom od slatkog vrhnja, a preko fila redati isjeckane jagode.

  10. Smjesom od margarina i šećera u prahu okolo premazati tortu, a na sami vrh premazati preostali fil od slatkog vrhnja i poredati isjeckane jagode.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.