Neodoljivi desert od jagoda
Sastojci
Instrukcije
Miksajte keks u blenderu dok se ne pretvori u mrvice.
Sjedinite izmrvljeni keks sa margarinom i đumbirom, pa miksajte dok ne dobijete ujednačenu masu.
Ovu smjesu rasporedite u pleh dimenzija 20x30 cm, 3 cm dubine, kojeg ste prethodno premazali uljem.
Prekrijete pleh, pa ostavite u frižider.
Mikserom umutite krem sir, jogurt, ricotta sir i brašno.
Postepeno dodajite jaja, uz konstantno mućenje, a zatim dodajte med.
Mutite dok ne dobijete glatku smjesu.
Ovu smjesu prelijte preko mase od keksa koju ste ostavili u frižider.
Pecite u rerni na 150 °C 45-50 minuta.
Isključite rernu, a unutra zadržite pleh još 30 minuta, ostavljajući vratašca rerne otvorena.
Nakon 30 minuta izvadite kolač iz rerne i ostavite da odstoji oko 3 h u frižideru.
Nakon što odstoji, poredajte jagode, koje možete dodatno preliti medom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.