Nepečena torta sa piškotama

Služi: 1 osobuPriprema: 45 minuta
Nepečena torta sa piškotama

Sastojci

Kafa:
400 mililitara
Sok od narandže:
125 mililitara
Jaja:
3 komada
Šećer u prahu:
80 grama
Mascarpone sir:
250 grama
Šlag pjena:
3 komada
Piškote:
1 pakovanje
Kakao:
Po želji

Instrukcije

  1. Marsalu i kafu pomiješajte, pa prelijte u plitku posudu.

  2. Žumanjke odvojite od bjelanjaka.

  3. Žumanjke i šećer umutite mikserom, a zatim dodajte maskarpone i umućeni šlag.

  4. Pažljivo miješajte dok ne ujednačite smjesu.

  5. Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.

  6. Snijeg od bjelanjaka kašikom pomiješajte sa mješavinom od mascarpone sira.

  7. Piškote potopite u mješavinu soka i kafe, pa poredajte jedan sloj u kvadratnu keramičku posudu omjera 19 cm.

  8. Premažite piškote 1/3 fila od mascarpone sira.

  9. Pnovite isti postupak još dva puta, pazeći da cijelu tortu premažete ostatkom fila.

  10. Pospite tortu kakaom i ostavite u frižider da odstoji najmanje 2 h prije posluživanja.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.