Nepečena torta sa piškotama
Sastojci
Instrukcije
Marsalu i kafu pomiješajte, pa prelijte u plitku posudu.
Žumanjke odvojite od bjelanjaka.
Žumanjke i šećer umutite mikserom, a zatim dodajte maskarpone i umućeni šlag.
Pažljivo miješajte dok ne ujednačite smjesu.
Bjelanjke umutite u čvrsti snijeg.
Snijeg od bjelanjaka kašikom pomiješajte sa mješavinom od mascarpone sira.
Piškote potopite u mješavinu soka i kafe, pa poredajte jedan sloj u kvadratnu keramičku posudu omjera 19 cm.
Premažite piškote 1/3 fila od mascarpone sira.
Pnovite isti postupak još dva puta, pazeći da cijelu tortu premažete ostatkom fila.
Pospite tortu kakaom i ostavite u frižider da odstoji najmanje 2 h prije posluživanja.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.