Nepečeni kolač od zobi i čokolade
Sastojci
Instrukcije
Istopite maslac u tavi, pa dodajte šećer, vaniliju i zob.
Kuhajte 5 minuta na laganoj vatri, dok se sastojci dobro ne izmiješaju.
Pola te mješavine stavite u kvadratni pleh dimenzija 23 cm.
Čokoladu i kikiriki maslac zajedno istopite u jednoj šerpi, postepeno miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
Premažite preko kore od zobi.
Izmrvite ostatak smjese od zobi, stavite preko čokolade, pa nježno pristisite.
Poklopite, pa ostavite da odstoji u frižideru najmanje 2 h.
Izrežite na kocke, pa poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.