Nepečeni voćni kolač
Sastojci
Instrukcije
Jabuke i banane oguliti i sitno isjeći.
U jednoj od kuhinjskih posuda sjediniti jabuke, banane, orahe i šećer u prahu, pa sve izmiješati.
Od 1/2 l mlijeka izdvojiti 100 ml i umututi sa pudingom i 5 kašika šećera.
Preostalih 400 ml mlijeka kuhati u šerpi, pa kada proključa dodati pripremljeni puding, miješati dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi.
U ohlađen puding dodati 30 gr margarina i izmiksati mikserom.
Petit keks potopiti u sok od narandže i poredati na pleh.
Preko keksa premazati fil od voća, zatim fil od pudinga i na kraju šlag pjenu pripremljenu po uputama s vrećice.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.