Nutella desert sa šlagom
Sastojci
Instrukcije
U šerpi na umjerenoj temperaturi 3-4 minute miješajte smjesu nutelle i vrhnja.
Stavite vruću vodu u manju posudu i pospite želatinom.
Posudu stavite u manju šerpu i dodajte dovoljno ključale vode da bude do pola posude u šerpi.
Viljuškom miješajte smjesu vode i želatina dok se želatin ne istopi, a zatim želatin sjedinite sa smjesom od nutelle.
Rasporedite u 6 posuda od 185 ml, ostavite u frižider da odstoji nekoliko sati, pa poslužite dekorisano šlagom, kakaom i lješnjacima.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.