Nutella torta s čokoladnim kroasanima
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte prašak za puding sa gustinom i 6 kašika šećera.
Dodajte malo mlijeka, pa kašikom miješajte dok ne dobijete glatku masu.
Ovu smjesu prelijte u 900 ml ključalog mlijeka, pa na laganoj vatri miješajte dok ne dobijete glatki, gusti fil.
Dok je još uvijek vreo, fil podijelite na dva jednaka dijela.
U jedan dio stavite izlomljenu čokoladu za kuhanje i miješajte kašikom dok se čokolada u filu ne istopi, a zatim ostavite da se potpuno ohladi.
Drugi dio fila ostavite kakav jeste.
Kada se filovi ohlade u svaki stavite po 1/2 margarina, a zatim umutite mikserom.
U pravougaoni, manji kalup poredajte dva sloja petit keksa kojeg ste prethodno potopili u mlako mlijeko.
Premažite keks filom od čokolade, a preko fila uzdužno poredajte kroasane jedan do drugog (prethodno potopljene u sok od narandže).
Preko kroasana premažite žuti fil, a preko fila istopljenu nutelu.
Tortu ukrasite šlag pjenom, pa nakon što odstoji najmanje 1 h u frižideru poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.