Odrezak mariniran u soku od limuna
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 4 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
1 komad
Sok od limuna:
1/2 šolje
Kora od limuna:
3/2 kasicica
Bijeli luk:
2 češnja
Celer:
1 kašičica
Majčina dušica:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Ružmarin:
1 kašičica
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
Odstranite masnoću sa odrezka pa odrezak stavite u staklenu zdjelu.
U manjoj posudi pomiješajte sok od limuna, koru od limuna, bijeli luk, celer, majčinu dušicu, origano, ružmarin, sol i biber.
Prelijte meso s dobivenom marinadom i ostavite da odstoji u frižideru 24 sata.
Pecite odrezak na roštilju, 8-10 minuta sa svake strane, uz konstantno posipanje marinadom, ili dok ne bude pečen, po želji.
Poslužite uz salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.