Odrezak s biljnim umakom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Maslo:
1/4 šolje
Zeleni luk:
2 kašike
Luk vlasac:
1 kašika
Peršun:
2 kašike
Kopar:
1/2 kašike
Sol:
1/2 kašike
Ljuti sos:
1/4 kašičice
Sok od limuna:
1 kašika
Odrezak:
4 komada
Instrukcije
Pomiješajte maslo, zeleni luk, vlasac, peršun, kopar i sol.
Začinite ljutim sosom i limunovim sokom.
Skuhajte ili ispecite odrezke po želji.
Pospite odrezke napravljenim umakom i poslužite odmah.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.