Odrezak s biljnim umakom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 5 minuta
Odrezak s biljnim umakom

Sastojci

Maslo:
1/4 šolje
Zeleni luk:
2 kašike
Luk vlasac:
1 kašika
Peršun:
2 kašike
Kopar:
1/2 kašike
Sol:
1/2 kašike
Ljuti sos:
1/4 kašičice
Sok od limuna:
1 kašika
Odrezak:
4 komada

Instrukcije

  1. Pomiješajte maslo, zeleni luk, vlasac, peršun, kopar i sol.

  2. Začinite ljutim sosom i limunovim sokom.

  3. Skuhajte ili ispecite odrezke po želji.

  4. Pospite odrezke napravljenim umakom i poslužite odmah.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.