Odrezak s gljivama i kuhanom rižom
Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Riža:
1/4 šolje
Goveđi odrezak:
170 grama
Ulje od kikirikija:
1 kašičica
Gljive:
2 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Skuhajte rižu slijedeći uputstvo na ambalaži.
Zagrijte ulje u posudi za pečenje.
Dodajte odrezak i pecite dok ne dobije smeđu boju.
Izvadite i narežite odrezak na trakice.
Vratite ponovo u posudu za pečenje, zajedno s gljivama.
Pecite dok meso ne bude mekano i pečeno, uz povremeno okretanje.
Začinite sa soli i biberom.
Poslužite uz kuhanu rižu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.