Odrezak s gljivama i kuhanom rižom

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 5 minuta
Odrezak s gljivama i kuhanom rižom

Sastojci

Riža:
1/4 šolje
Goveđi odrezak:
170 grama
Ulje od kikirikija:
1 kašičica
Gljive:
2 komada
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji

Instrukcije

  1. Skuhajte rižu slijedeći uputstvo na ambalaži.

  2. Zagrijte ulje u posudi za pečenje.

  3. Dodajte odrezak i pecite dok ne dobije smeđu boju.

  4. Izvadite i narežite odrezak na trakice.

  5. Vratite ponovo u posudu za pečenje, zajedno s gljivama.

  6. Pecite dok meso ne bude mekano i pečeno, uz povremeno okretanje.

  7. Začinite sa soli i biberom.

  8. Poslužite uz kuhanu rižu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.