Odrezak s kuhanim kukurozom i crvenim grahom

Služi: 1 osobuKuhanje: 40 minutaPriprema: 15 minuta
Odrezak s kuhanim kukurozom i crvenim grahom

Sastojci

Goveđi odrezak bez masnoće:
500 grama
Worcestershire umak:
1 kašičica
Mljeveni kumin:
2 kašičice
Maslinovo ulje:
1 kašika
Kukuruzne jezgre:
1 šoljica
Crveni grah:
800 grama
Sok od limuna:
1 komad
Mladi luk:
2 komada

Instrukcije

  1. U zdjeli uvaljajte odrezak s Worcestershire umakom i 1 kašičicom kumina.

  2. Zagrijte ulje u tavi na većoj temperaturi.

  3. Kad je tava zagrijana dodajte odrezak i sa svake strane kuhajte 5 minuta, ili po vlastitoj zelji.

  4. Skinite i ostavite na toplo mjesto nekoliko minuta, zatim izrežite odrezak na kriške.

  5. Kukuruznu jezgru stavite u tavu kipuće vode.

  6. Kombinirajte grah s kukuruzom.

  7. Saspite limunov sok i preostali kumin.

  8. Dodajte izrezani odrezak i mladi luk. Izmiješajte i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.