Odrezak s maslinama
Služi: 1 osobuKuhanje: 130 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Goveđi odrezak:
1 komad
Brašno:
50 grama
Sol:
1 kašika
Ulje:
3 kašike
Goveđa supa:
200 mililitara
Voda:
1/2 šolje
Chilli u prahu:
1 kašičica
Zelena paprika:
1 komad
Masline:
1/2 šolje
Biber:
Po želji
Instrukcije
Odrezak pobiberiti i posoliti, pa uvaljati u brašno.
Zagrijtati ulje u većoj tavi.
Dodati odrezak i peći dok ne dobije smeđu boju s obje strane.
U zdjeli pomiješati supu, vodu, umak i chilli u prahu. Preliti preko mesa.
Poklopiti i kuhati 60 minuta.
Dodati papriku i masline, pa kuhati još 60 minuta, dok meso ne omekša.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.