Odrezak sa sosom od zelenog bibera

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 10 minuta
Odrezak sa sosom od zelenog bibera

Sastojci

Goveđi odrezak:
2 komada
Maslinovo ulje:
2 kašičice
Bijelo vino:
100 mililitara
Goveđa osnova:
150 mililitara
Zeleni biber:
5 kašičica
Senf:
1 kašičica
Vrhnje za kuhanje:
3 kašike
Zelena salata:
Po želji

Instrukcije

  1. Premažite odrezke maslinovim uljem i začinite sa soli i biberom.

  2. Zagrijte tavu na većoj temperaturi a zatim dodajte odrezke i pecite po 2 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni po vlastitoj želji.

  3. Skinite i ostaviti sa strane. Zadržite toplotu dok ne napravite umak.

  4. Dodajte vino i goveđu osnovu u tavu. Dovedite do ključanja da se umak smanji za pola.

  5. Smanjite temperaturu i dodajte biber. Zatim umutite senf i vrhnje. Neka se lagano kuha 2-3 minute dok se umak ne zgusne i ne dobije aromu.

  6. Stavite odrezke u tanjire za posluživanje. Kašikom prelijte umak preko odrezaka. Poslužite uz zelenu salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.