Odrezak sa sosom od zelenog bibera
Sastojci
Instrukcije
Premažite odrezke maslinovim uljem i začinite sa soli i biberom.
Zagrijte tavu na većoj temperaturi a zatim dodajte odrezke i pecite po 2 minute sa svake strane ili dok ne budu pečeni po vlastitoj želji.
Skinite i ostaviti sa strane. Zadržite toplotu dok ne napravite umak.
Dodajte vino i goveđu osnovu u tavu. Dovedite do ključanja da se umak smanji za pola.
Smanjite temperaturu i dodajte biber. Zatim umutite senf i vrhnje. Neka se lagano kuha 2-3 minute dok se umak ne zgusne i ne dobije aromu.
Stavite odrezke u tanjire za posluživanje. Kašikom prelijte umak preko odrezaka. Poslužite uz zelenu salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.