Odrezak u marinadi od limuna
Sastojci
Instrukcije
Stavite odrezak u staklenu zdjelu.
U manjoj posudi pomiješajte sok od limuna, koru od limuna, bijeli luk, celer, majčinu dušicu, origano, ružmarin, sol i biber.
Prelijte odrezak s napravljenom marinadom i stavite u frižider da marinira, najmanje 24 sata, uz povremeno okretanje.
Izvadite odrezak iz frižidera i pecite na roštilju, po 8 minuta sa svake strane ili dok odrezak ne bude pečen, po želji. Prelijevajte odrezak s marinadom tokom pečenja.
Poslužite uz salatu.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.