Odrezak u marinadi od limuna

Služi: 1 osobuKuhanje: 16 minutaPriprema: 5 minuta
Odrezak u marinadi od limuna

Sastojci

Goveđi odrezak bez masnoće:
1 komad
Sok od limuna:
1/2 šolje
Kora od limuna:
3/2 kasicica
Bijeli luk:
2 češnja
Celer:
1 kašičica
Majčina dušica:
1 kašičica
Origano:
1 kašičica
Ružmarin:
1 kašičica
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. Stavite odrezak u staklenu zdjelu.

  2. U manjoj posudi pomiješajte sok od limuna, koru od limuna, bijeli luk, celer, majčinu dušicu, origano, ružmarin, sol i biber.

  3. Prelijte odrezak s napravljenom marinadom i stavite u frižider da marinira, najmanje 24 sata, uz povremeno okretanje.

  4. Izvadite odrezak iz frižidera i pecite na roštilju, po 8 minuta sa svake strane ili dok odrezak ne bude pečen, po želji. Prelijevajte odrezak s marinadom tokom pečenja.

  5. Poslužite uz salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.