Odrezak u vinskom ocatu s paradajz salatom
Sastojci
Instrukcije
Tjesteninu kuhajte u loncu kipuće, slane vode, slijedite uputstvo na ambalaži ili dok ne omekša. Iscijedite. Prebacite u posebnu zdjelu i dodajte ulje. Izmješajte.
Dodajte u posebnu keramičku (ili staklenu) zdjelu vinski ocat, ostatak ulja i bijeli luk. Dodajte odrezak pa to izmiješajte.
Pomastite tavu s uljem. Dobro zagrijte i pecite odrezak 3-4 minute sa svake strane ili po želji. Prebacite na tanjir, prekrijte folijom i sačekajte do 5 minuta.
Kuhajte paradajz 3-4 minute ili dok ne omekša.
Pomiješajte paradajz, bosiljak, zelenu salatu i preostali bijeli luk s tjesteninom. Začinite sa soli i biberom. Služite u kombinaciji s odreskom.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.