Omlet sa gljivama, purećom šunkom i sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 8 minutaPriprema: 5 minuta
Sastojci
Jaja:
2 komada
Pureća šunka:
2 kriške
Sir:
2 kriške
Gljive:
100 grama
Maslo:
4 kašike
Biber:
Po želji
Paradajz:
Po želji
Instrukcije
Umutite jaja i začinite sa biberom po želji.
Zagrijte maslo u tavi.
Dodajte umućena jaja i pecite na srednjoj temperaturi.
Kada su jaja na pola pečena dodajte šunku, gljive i sir.
Pecite još 1 minutu pa urolajte omlet kao na slici uz pomoć kašike.
Izvadite iz tave i poslužite toplo uz kriške paradajza.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.