Orah-kocke sa jabukama i grožđicama
Sastojci
Instrukcije
Pomiješajte u jednoj posudi orahe, 90 gr šećera, cimet, muškatni oraščić i đumbir.
U posebnoj posudi mikserom umutite jaja, pa dodajte preostali šećer i mutite dok ne dobijete pjenastu smjesu.
Dodajte ulje, a zatim i bijelo brašno, pa sve izmiksajte.
Prelijte pola smjese u kvadratni pleh od 20 cm, zatim pola smjese od oraha, pola pripremljenih jabuka i grožđica.
Prelijte i ostatak smjese od brašna, zatim preostale jabuke, pa preostalu smjesu od oraha.
Pecite kolač u rerni 1h i 15 minuta na 200 °C.
Prije nego ga izrežete, potpuno ohladite kolač.
Čuvajte ga prekrivenog plastičnom folijom do 2 dana, jer je njegov okus bolji nakon što odstoji duže.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.