Orasi sa šećerom i cimetom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 10 minuta
Sastojci
Bijelance:
1 komad
Voda:
1 kašika
Orasi:
500 grama
Šećer:
200 grama
Sol:
3/4 kašičice
Cimet:
1/2 kašičice
Instrukcije
Umutite najprije šećer i vodu u jednoj posudi.
U posebnoj posudi pomiješajte šećer, sol i cimet.
Stavite orahe u bjelanjak i potpuno potopite.
Izvadite ih iz posude sa bjelanjkom, pa uvaljajte u mješavinu šećera i ostalih sastojaka.
Stavite ih u pleh za pečenje, pa u rernu i pecite 1 h na 120 °C.
Miješajte ih svakih 15 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.