Orasi u šećeru i cimetu
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Bjelanjak:
1 komad
Voda:
1 kašika
Pekan orasi:
500 grama
Šećer:
250 grama
Sol:
2 grama
Ciment:
1/2 kašičice
Instrukcije
U jednoj posudi umutite bjelanjak i vodu.
U posebnoj posudi pomiješajte šećer, sol i cimet.
Stavite orahe u umućeni bjelanjak i izmiješajte sve.
Nakon toga izvadite orahe i uvaljajte u smjesu od šećera i drugih sastojaka.
Poredajte ih na plah za pečenje premazan uljem.
Pecite jedan sat na 250 °C, miješajući ih svakih 15 minuta.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.