Osvježavajući desert od jagoda i vanilije
Sastojci
Instrukcije
Napraviti glatku smjesu od žumanjaka, 120 gr šećera, 40 gr gustina, vanila ekstrakta i malo mlijeka.
Preostalo mlijeko staviti na vatru i pri ključanju dodati pripremljenu smjesu.
Miješati na umjerenoj temperaturi dok se smjesa ne zgusne.
Skinuti je s vatre i ostaviti da se ohladi.
Jagode izmiksati u blenderu, pa ih pomiješati sa 15 gr gustina i 50 gr šećera.
Sastojke kuhati nekoliko minuta na umjerenoj temperaturi uz konstantno miješanje.
Kada se dobije gusta smjesa, skinuti je s vatre i ohladiti.
U čaše naizmjenično sipati jednu, pa drugu smjesu, dekorisati po želji i poslužiti kao osvježavajući desert.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.