Palačinci od tikvica

Služi: 1 osobuKuhanje: 35 minutaPriprema: 65 minuta
Palačinci od tikvica

Sastojci

Tikvice:
2 komada
Sol:
Po želji
Parmezan:
55 grama
Mladi luk:
1 šolja
Origano:
1 kašičica
Bijeli luk u prahu:
1 kašičica
Biber:
1 kašičica
Jaja:
1 komad

Instrukcije

  1. Zagrijte rernu na 200°C.

  2. Koristeći ribež sa krupnim rupama, ribajte tikvice.

  3. Prebacite ribane tikvice u veliku zdjelu i posolite. Promiješajte tikvice i ostavite sa strane 20 minuta dok so ne izvuče višak tečnosti iz tikvica.

  4. Iscijedite višak tečnosti iz tikvica u zdjelu.

  5. Vratite tikvice u veliku zdjelu i dodajte sjeckani mladi luk, ribani parmezan, origano, bijeli luk u prahu, crni biber i jaje, te dobro promiješajte dok se sve ne sjedini.

  6. Podijelite smjesu od tikvica na 6 jednakih palačinki na plehu obloženom papirom za pečenje.

  7. Pecite 35 minuta, dok palačinke ne postanu zlatno smeđe.

  8. Ostavite palačinke da se hlade 10-15 minuta da se stegnu.

  9. Poslužite uz omiljeni umak.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.