Palačinci s mesom i sirom
Sastojci
Instrukcije
Umak:
Zagrijte 1 kašiku masla u tavi.
Dodajte 1 kašiku brašna, 1/4 kašike šećera i 1/4 kašičice nasjeckanih oraščića.
Kuhajte dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
Skiniti s toplote pa dodajte 1 šolju mlijeka.
Vratite na toplotu i kuhajte dok ne dobijete kremastu smjesu.
Dodajte 2 kašike parmezana, herendanog.
Umak je gotov kad se sir rastopi.
Uputstva:
Zagrijte ulje u većoj tavi.
Dodajte meso, gljive, crveni luk, bijeli luk, sol, bosiljak, cimet, umak od paradajza i supu.
Dovedite do ključanja a zatim smanjite temperaturu i kuhajte oko 20 minuta, uz povremeno miješanje, dok se smjesa ne zgusne.
Koristite 4 gotova palačinka za porciju.
U podmazanu posudu za pečenje, stavite palačinak, zatim sloj smjese s mesom i na kraju pospite s 1 1/2 kašikom sira.
Prekrijte sljedećim palačinkom, i ponovite isto sa preostala 3 palačinka s tim da završite s smjesom od mesa.
Pospite svaku porciju s napravljenim umakom i preostalim sirom.
Stavite u rernu i pecite 20-25 minuta na temperaturi od 200 °C.
Izvadite iz rerne i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.