Palačinke sa faširanim mesom
Sastojci
Instrukcije
Priprema fila:
Propržite sitno isječen luk na vrelom ulju, zatim dodajte meso i dinstajte uz dodavanje manje količine vode. Nakon što izdinstate meso, dodajte manje komade isječenog paradajza, sol, biber i vegetu i dinstajte dok ne nestane sva tečnost iz smjese.
Priprema preljeva:
Razdvojite žumanca od bjelanjaka, pa žumance izmiksajte sa kiselim mlijekom i parmezanom, a bjelanjke umutite u čvrsti snijeg i dodajte u ovu smjesu.
Pečenje
Prethodno pripremljene palačinke napunite filom od mesa, savijte i poredajte u tepsiju premazanu uljem ili maslacem, prelijte napravljenim preljevom i pecite 15-ak minuta u zagrijanoj rerni.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.