Panzanella salata

Služi: 1 osobuKuhanje: 30 minutaPriprema: 30 minuta
Panzanella salata

Sastojci

Crvene paprike:
500 grama
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
100 mililitara
Tost:
8 kriški
Krastavci:
2 komada
Crveni luk:
1 glavica
Bosiljak:
100 grama
Ocat:
2 kašike
Voda:
1 šolja
Biber:
Po želji
Sol:
Po želji

Instrukcije

  1. Paprike premažite maslinovim uljem, ispecite na roštilju, pa isjeckajte.

  2. Tost izlomite na manje kocke, pa ga pomiješajte sa paprikama, bosiljkom, krastavcima i crvenim lukom.

  3. Dodajte sol i biber, pa prelijte mješavinom octa, ulja i vode.

  4. Sve promiješajte i poslužite salatu.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.