Paprike punjene rižom, sirom i maslinama
Sastojci
Instrukcije
Odrežite vrhove paprika i ostavite na stranu.
Iz unutrašnjosti paprika izvadite sjemenke, pa operite paprike.
Zajedno sa odrezanim dijelovima, paprike stavite u slanu, ključalu vodu i ostavite da kuhaju 10-ak minuta dok ne omekšaju.
Izvadite ih iz šerpe i ostavite 15-ak minuta da se ocijede i osuše.
U međuvremenu skuhajte rižu po uputstvu s vrećice.
U tavi, na zagrijanom ulju propržite crveni i bijeli luk, a zatim dodajte paradajz i kuhajte dok se smjesa ne zgusne.
Sjedinite s rižom, pa dodajte masline, pinjole, pecorino, metvicu, peršun, sol i biber.
Sve izmiješajte, a zatim napunite paprike ovim filom.
Na svaku papriku stavite mozzarellu i odrezani dio, pa ih poredajte u posudu za pečenje premazanu uljem.
Pecite paprike oko 40 minuta na 180 °C, pa poslužite tople.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.