Paprike punjene sirom
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Paprike:
8 komada
Svježi sir:
500 grama
Kiselo vrhnje:
250 mililitara
Jaja:
2 komada
Bijeli luk:
1 češanj
Peršun:
Po želji
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Paprike oprati i očistiti.
Bijeli luk i peršun sitno isjeckati.
U jednoj od kuhinjskih posuda pomiješati sir, jaja, kiselo vrhnje, luk, peršun, sol i biber.
Očišćene paprike napuniti pripremljenim filom i staviti ih u posudu za pečenje premazanu uljem.
Paprike peći 60 minuta na 180 °C.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.