Paradajz-ragu
Služi: 1 osobuKuhanje: 60 minutaPriprema: 15 minuta
Sastojci
Cherry paradajz:
800 grama
Celer:
2 komada
Mrkve:
2 komada
Crveni luk:
2 glavice
Lovorov list:
3 lista
Bosiljak:
1 kašika
Voda:
1 šolja
Paradajz sos:
2 kašike
Maslinovo ulje:
5 kašika
Sol:
Po želji
Biber:
Po želji
Instrukcije
Isjeckajte celer, mrkvu i luk.
Pržite ih u tavi, na zagrijanom maslinovom ulju dok ne omekšaju.
Dodajte paradajz, bosiljak, lovorov list, paradajz kašu, vodu, sol i biber.
Dobro promiješajte, poklopite i ostavite da na umjerenoj temperaturi krčka oko 1h, uz povremeno miješanje.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.