Paradajz sos sa bijelim lukom i metvicom

Služi: 1 osobuKuhanje: 15 minutaPriprema: 20 minuta
Paradajz sos sa bijelim lukom i metvicom

Sastojci

Bijeli luk:
4 češnja
Ekstra djevičansko maslinovo ulje:
3 kašike
Paradajz:
3/2 kilogram
Sol:
1/2 kašičice
Biber:
1/2 kašičice
Metvica:
1 kašika

Instrukcije

  1. Paradajz oguliti i isjeći na manje dijelove.

  2. U šerpi na zagrijanom ulju pržiti isjeckani bijeli luk 2 minute.

  3. Dodati isjeckani paradajz sa sokom i kuhati 10 minuta uz neprestano miješanje.

  4. Skuhani paradajz sos skinuti s vatre, umiješati sol, biber i metvicu, pa poslužiti kao dodatak uz špagete.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.