Paradajz supa sa bosiljkom

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 6 minuta
Paradajz  supa sa bosiljkom

Sastojci

Umak od paradajza:
800 mililitara
Paradajz:
4 komada
Bosiljak:
14 listova
Slatko vrhnje:
1 šolja
Maslo:
1/4 šolje
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice

Instrukcije

  1. U blender dodajte 1 šolju umaka od paradajza, paradajz i bosiljak. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.

  2. Prespite dobivenu smjesu u veći lonac pa umiješajte preostali umak od paradajza.

  3. Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu i ostavite da pirja 15 minuta.

  4. Dodajte vrhnje, sol, biber i zagrijte ( ne smije prokuhati).

  5. Skinite s vatre i poslužite.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.