Paradajz supa sa bosiljkom
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 6 minuta
Sastojci
Umak od paradajza:
800 mililitara
Paradajz:
4 komada
Bosiljak:
14 listova
Slatko vrhnje:
1 šolja
Maslo:
1/4 šolje
Sol:
1/4 kašičice
Biber:
1/4 kašičice
Instrukcije
U blender dodajte 1 šolju umaka od paradajza, paradajz i bosiljak. Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Prespite dobivenu smjesu u veći lonac pa umiješajte preostali umak od paradajza.
Dovedite do ključanja, smanjite temperaturu i ostavite da pirja 15 minuta.
Dodajte vrhnje, sol, biber i zagrijte ( ne smije prokuhati).
Skinite s vatre i poslužite.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.