Pasirani paradajz

Služi: 1 osobuKuhanje: 5 minutaPriprema: 10 minuta
Pasirani paradajz

Sastojci

Paradajz:
3 komada

Instrukcije

  1. Napunite veliku zdjelu kockicama leda i vode i ostavite sa strane.

  2. Stavite veliki lonac vode da proključa.

  3. Nožem napravite X na dnu svakog paradajza.

  4. Stavite pripremljene paradajze u lonac s ključalom vodom i kuhajte dok se kožica ne počne guliti, 10 do 40 sekundi.

  5. Prebacite paradajze u zdjelu s ledenom vodom i ostavite da se hlade 2 do 3 minute. Kad se ohlade dovoljno da se mogu rukovati, ogulite kožicu s svakog paradajza.

  6. Prepolovite svaki paradajz poprijeko i uklonite i bacite sjemenke, sitno nasjeckajte “meso”.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.