Pasirani paradajz
Sastojci
Instrukcije
Napunite veliku zdjelu kockicama leda i vode i ostavite sa strane.
Stavite veliki lonac vode da proključa.
Nožem napravite X na dnu svakog paradajza.
Stavite pripremljene paradajze u lonac s ključalom vodom i kuhajte dok se kožica ne počne guliti, 10 do 40 sekundi.
Prebacite paradajze u zdjelu s ledenom vodom i ostavite da se hlade 2 do 3 minute. Kad se ohlade dovoljno da se mogu rukovati, ogulite kožicu s svakog paradajza.
Prepolovite svaki paradajz poprijeko i uklonite i bacite sjemenke, sitno nasjeckajte “meso”.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.