Pasta u sosu od leće i paradajza
Sastojci
Instrukcije
Maslinovo ulje zagrijati u šerpi, dodati crveni luk, mrkvu i celer, pa kuhati 5 minuta uz neprestano miješanje dok sastojci ne omekšaju.
Umiješati bijeli luk,kim, paradajz sos,konzervirani paradajz i ½ šolje vode.
Nakon što smjesa proključa, dodati sol i biber, smanjiti temperaturu, pa ostaviti da smjesa krčka 10-ak minuta.
Dodati i leću, pa kuhati još 5 minuta.
U međuvremenu skuhati špagete po uputstvu s pakovanja, posuti ih napravljenim sosom i isjeckanim feta sirom, pa poslužiti.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.