Pasta u sosu od leće i paradajza

Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 15 minuta
Pasta u sosu od leće i paradajza

Sastojci

Maslinovo ulje:
2 kašike
Crveni luk:
1 glavica
Mrkve:
1 komad
Celer:
2 komada
Bijeli luk:
2 češnja
Kim:
2 kašičice
Paradajz sos:
1 kašika
Konzervisani paradajz:
800 grama
Konzervisana leća:
410 grama
Špageti:
300 grama
Feta sir:
100 grama

Instrukcije

  1. Maslinovo ulje zagrijati u šerpi, dodati crveni luk, mrkvu i celer, pa kuhati 5 minuta uz neprestano miješanje dok sastojci ne omekšaju.

  2. Umiješati bijeli luk,kim, paradajz sos,konzervirani paradajz i ½ šolje vode.

  3. Nakon što smjesa proključa, dodati sol i biber, smanjiti temperaturu, pa ostaviti da smjesa krčka 10-ak minuta.

  4. Dodati i leću, pa kuhati još 5 minuta.

  5. U međuvremenu skuhati špagete po uputstvu s pakovanja, posuti ih napravljenim sosom i isjeckanim feta sirom, pa poslužiti.

Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.