Pašteta od pileće jetrice
Služi: 1 osobuKuhanje: 20 minutaPriprema: 30 minuta
Sastojci
Pileća jetrica:
500 grama
Puter:
4 kašičice
Majoneza:
3 kašike
Sok od limuna:
2 kašike
Crveni luk:
1 kašika
Ljuti umak:
1/2 kašičice
Sol:
1/2 kašičice
Suha gorušica:
1/2 kašičice
Biber:
1 prstohvat
Instrukcije
Jetricu ispržiti na istopljenom maslacu uz konstantno miješanje.
Samljeti je u mašini za mljevenje mesa ili u procesoru za hranu, pa izmiksati sa ostalim sastojcima u blenderu.
Ujednačeno izmikasnu smjesu staviti u posudu premazanu uljem, pa ostaviti da prenoći u frižideru.
Napravljena pašteta se može servirati uz tvrdo skuhana jaja, svježi vlasac ili peršun.
Napomena: Ovaj recept ne zamjenjuje stručno kulinarsko ili nutricionističko savjetovanje. Uvijek se konsultujte s kvalificiranim stručnjakom za konkretna pitanja o vašoj ishrani. Autori ovog recepta ne snose odgovornost za eventualne posljedice koje proizlaze iz primjene informacija ovdje predstavljenih.